براساس آمار جدیدی که موسسه تحقیقاتی بینالمللی «موسسه انرژی» منتشر کرده، تولید گاز طبیعی ایران در ۱۰ سال گذشته با وجود محدودیتهای ناشی از تحریمهای آمریکا، رشد مستمری داشته و حتی تولید کشورمان در سال میلادی گذشته، با ۱.۱ درصد رشد همراه بود و در نهایت سهم ایران از تولید جهانی را در سال میلادی گذشته، به ۶.۴ درصد رساند.
جدیدترین گزارش یک موسسه تحقیقاتی بین المللی نشان داد تولید گاز طبیعی ایران در ۱۰ سال گذشته به رغم محدودیتهای ناشی از تحریمهای آمریکا، رشد مستمری داشته و سهم ایران از تولید جهانی را در سال میلادی گذشته، به ۶.۴ درصد رساند
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: در ایران نتوانستیم پیشروی بازار گاز طبیعی را خوب جلو ببریم، در حال حاضر سهم ایران از بازار جهانی گاز کمتر از ۱ درصد است، تنها به عراق و ترکیه صادرات داریم که آنها هم در خطر هستند.
به گفته کارشناسان، انتشار گواهی سپرده گاز در بورس انرژی علاوه بر کشف قیمتهای عادلانه و شفاف این محصول، به کاهش ناترازی و قطعیها در این حوزه کمک خواهد کرد که یکی از مشکلات بخش انرژی کشور است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از مصرف ۲۴۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور در سال ۱۴۰۱ خبر داد و اعلام کرد این مقدار نسبت به سال پیش از آن (۱۴۰۰) بیش از ۳ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.
مشاور ریاست پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری موسسه مطالعات انرژی گفت: باید تلاش شود بازار بهینهسازی انرژی در قالب ساز و کار بورس برای گاز طبیعی راهاندازی شود.
مدیرعامل شرکت گاز البرز گفت: ضروری است مشترکین خانگی گاز نسبت به مدیریت مصرف گازطبیعی، اقدامات لازم را داشته باشند تا ضمن صرفهجویی و مصرف بهینه، بتوانند هزینه گاز مصرفی خود را کنترل کنند.
پتروشیمی به صنایعی اطلاق میشود که در آن هیدروکربنهای موجود در نفت خام و یا گاز طبیعی پس از فرآوری در یک سلسله فرآیندهای شیمیایی به فرآوردههای جدید شیمیایی تبدیل میشوند.
هیدروژن ماده ای با پتانسیل عظیم به عنوان یک سوخت پاک می تواند برای همه کشورها در مسیر گذر از سوخت های فسیلی جذاب باشد و کشورهای نفتی باید پیش از گذر کامل از سوخت های فسیلی در این حوزه ورود کنند.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با تأکید بر اینکه سوختمحوری باید به سودمحوری در کشور تبدیل شود: گفت در شرایط ناترازی گاز طبیعی، سوخت زمستانی موردنیاز همه بخشها اعم از صنایع، حملونقل و خانگی تأمین شده است.
رئیس سازمان استاندارد با بیان اینکه عوامل مختلفی در آلودگی هوا دخیل است گفت: تلاش میشود در جلسه شورای استاندارد، استاندارد گاز طبیعی، نفت گاز و نفت کوره که تاکنون اجباری نبوده را به تصویب برسانیم.
نماینده سابق مجلس گفت: در 1.5 سال گذشته راجع به این موضوع و ظرفیتها و اینکه میزان مصرف به چه سمت و سویی میرود. صحبتی به میان نیامد و بعد از 1.5 سال شعار و مسکوت ماندن ماجرا؛ اکنون به طور تلویحی از ناهمترازی صحبت میکنند و حتی برخی واردات بنزین را توجیه هم میکنند.